Almerinilta sisältöjen pelillistämistä. Osallistu lintuvisaan, jonka teimme BirdLifelle.

Pelillistäminen on jo pidemmän aikaa ollut kuuma trendi, niin opetuksessa, viihteessä kuin yrityksienkin toiminnassa. Yritykset ja järjestöt eivät tee poikkeusta. Vuodenvaihteessa Almerin Oy toteutti 5 eri tasoista lintuvisaan BirdLife Suomen verkkosivuille.


BirdLife Suomi on yhteistyössä Liminganlahden koulujen kanssa laajentanut suositun ja perinteisen Lintuvisan koko Suomeen. Almerin Oy toteutti nettisivuillemme visailuosion, jolla opettaja pystyy helposti pitämään tunnistuskisan eri luokka-asteille. Palveluun ei tarvitse rekisteröityä ja opettaja saa tulokset suoraan sähköpostiin. ”Almerinin avulla löysimme helpon ja käyttäjäystävällisen tavan toteuttaa visailu”, kertoo BirdLifen toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa. Kaikki Lintuvisaan osallistuneet oppilaat saavat palkinnoksi hienon lintupinssin.


Erilaisten yhdistysten ja järjestöjen ydintoimintaan kuuluu tiedon levittäminen sekä omien jäsenten kesken, että valtakunnallisesti muille kohderyhmille. Nyky-yhteiskunnassa tarjolla olevan tiedon ja luettavien medioiden määrä on valtava ja erottuakseen muista myös järjestöjen ja yhdistyksien on panostettava sisältönsä laatuun ja ulkoasuun. Pelillistäminen on yksi keino oman kohderyhmän aktivoimiseksi, sitouttamiseksi ja sisällön laadun parantamiseksi. Pelillistäminen motivoi ja aktivoi yleisöä, sekä antaa välitöntä palautetta omasta osaamisesta.
Jyväskyläläisen opetusteknologiayrityksen Almerin Oy:n palveluihin kuuluva oppimateriaalin pelillistäminen pohjautuu valmiisiin tehtäväpohjiin, joiden päälle Almerin Oy:n sisällöntuottaja rakentaa pelit. Täten pelien tuottaminen on sekä nopeaa, että edullista. Valmiit tehtävät voidaan helposti lisätä järjestön jo olemassa oleville verkkosivuille.

”Kun puhutaan pelillistämisestä, ajatellaan usein erillisiä sovelluksia, jotka käyttäjä etsii sovelluskaupasta, lataa, rekisteröityy ja kirjautuu sisään. Sovelluskehitys mielletään usein myös kalliiksi ja aikaa vieväksi. Järjestöjen tarve on usein yksinkertaisempi. Halutaan kustannustehokkaita ratkaisuja, jotka ovat mahdollisimman helposti loppukäyttäjän saavutettavissa”, kertoo avainasiakaspäällikkö Laura Heinänen.


Ilmoittaudu ja pyydä linkki Lintuvisaan osoitteella toimisto@birdlife.fi
Tutustu pelillistämisen mahdollisuuksiin täällä