Kuinka käytän YipTreetä?

 

Opettaja

  1. Ota käyttöösi tietokone, tabletti tai älypuhelin ja avaa Safari, Chrome tai Mozilla firefox     
  2. Vaihe: Siirry osoitteeseen www.yiptree.com
  3. Vaihe: Kirjaudu sisään sähköpostilla ja salasanalla . Jos sinulla ei vielä ole käyttäjätunnuksia ota yhteyttä 

  3. Vaihe: Minun sivuni kohdassa näet kaikki sinun kurssisi ja muut kokonaisuudet kuten ryhmätyöt ja portfoliot, joilla olet mukana. Klikkaa sitä kokonaisuutta jonka haluat ottaa käyttöön.

  4. Vaihe: Avattuasi kurssin saavut automaattisesti info-sivulle. Kelaa info-sivun alareunaan, josta näet kurssin osallistujat. Tarkasta että jäseninä ovat kaikki kurssille tarkoitut oppilaat.

  5. Vaihe: Mikäli kurssin jäsenissä on liikaa tai liian vähän oppilaita, klikkaa osallistujien vieressä olevaa plus-painiketta  muokataksesi kurssin osallistujia.

  6. Vaihe: Avautuneen ikkunan vasemmassa reunassa olevien otsikoiden alta pääset tarkastelee käyttäjiä ryhmittäin. Klikkaamalla käyttäjän tai ryhmän vieressä olevaa ruutua  voit poistaa tai lisätä käyttäjän yksittäin tai koko ryhmän kerralla. Kun olet valinnut kurssille oikeat oppilaat, muista painaa oikean alareunan tallenna-painiketta.

  Katso alta video oppilaiden lisäämisestä kurssille: 

  7. Vaihe: Klikkaa sivun yläreunasta ”oppitunnit”-kohtaa ja päädyt puunäkymään.

  8. Puunäkymässä näet kaikki kyseisen kurssin sisältämät oppitunnit. Yksi oksa on aina yksi oppitunti. Osa oksista on harmaita ja osa vihreitä. Vihreät oksat ovat oppilaiden saatavilla ja harmaat näkyvät vain opettajalle. Oksan yläpuolella olevasta silmä-symbolista klikkaamalla saat vaihdettua oksan väriä. Tarkista että oppitunnit, joita haluat oppilaiden kanssa käsitellä ensimmäisenä ovat vihreinä.

  Katso alta video puunäkymän käytöstä:

  1. Ota käyttöösi tietokone, tabletti tai älypuhelin ja avaa Safari, Chrome tai Mozilla firefox      
  2. Vaihe: Siirry osoitteeseen www.yiptree.com

  3. Vaihe: Kirjaudu sisään sähköpostilla  ja salasanalla . Jos sinulla ei vielä ole käyttäjätunnuksia ota yhteyttä 

  4. Vaihe: Minun sivuni kohdassa näet kaikki sinun kurssisi ja muut kokonaisuudet kuten ryhmätyöt ja portfoliot, joilla olet mukana. Klikkaa sitä kokonaisuutta jonka haluat ottaa käyttöön.

  5. Vaihe: Avattuasi kurssin saavut automaattisesti info-sivulle. Sivun ylälaidassa näet kurssin liittymiskoodin. Oppilaat tarvitsevat tämän koodin liittyäkseen kurssille. Voit esimerkiksi kirjoittaa koodin taululle tai välittää sen oppilaille sähköpostitse.

  6. Vaihe: Kun oppilaat ovat saaneet koodin, siirry taas info-sivun alareunaan, josta näet kurssin käyttäjät.

  7. Vaihe: Klikkaa plus-painiketta  ja pääset muokkaamaan kurssin osallistujia.

  8. Vaihe: Sinulle avautuu uusi näkymä, jonka vasemmalta puolelta löytyy liittymispyynnöt-otsikko. Klikkaa tätä otsikkoa ja näet oppilaat, jotka ovat syöttäneet heille antamasi kurssikoodin. 

  9. Vaihe: Sinun tulee hyväksyä heidän liittymisensä klikkaamalla vihreää hyväksy-symbolia . Hyväksyttä oppilas siirtyy oikean reunan listaan.

  10. Vaihe: Kun olet hyväksynyt kaikki oppilaat, klikkaa tallenna-painiketta.

  11. Vaihe: Klikkaa sivun yläreunasta ”oppitunnit”-kohtaa ja päädyt puunäkymään.

  12. Vaihe: Puunäkymässä näet kaikki kyseisen kurssin sisältämät oppitunnit. Yksi oksa on aina yksi oppitunti. Osa oksista on harmaita ja osa vihreitä. Vihreät oksat ovat oppilaiden saatavilla ja harmaat näkyvät vain opettajalle. Oksan yläpuolella olevasta silmä-symbolista   klikkaamalla saat vaihdettua oksan väriä. Tarkista että oppitunnit, joita haluat oppilaiden kanssa käsitellä ensimmäisenä ovat vihreinä.

  Katso alta video puunäkymän käytöstä:

 • Arviointityökalut löytyvät YipTreen ”edistyminen”-välilehdeltä. 

  Kun klikkaat ”edistyminen”-otsikkoa saavut koko ryhmän edistymisnäkymään. 

  Ensimmäisenä näet kuinka monta prosenttia kurssin oppitunneista kukin oppilas on suorittanut. 

  Kun haluat tarkemmin tarkastella koko ryhmän edistymistä klikkaa Katso ryhmän lisätiedot”. 

  Sinulle avautuu uusi näkymä, jossa on neljä eri välilehteä; Tilastot, Tehtävät, YipGamet ja H5P:t. 

  Tilastot-välilehdellä näet oppimisaktiivisuuden, virran ,  sekä  sosiaalisen aktiivisuuden

  Tehtävät-välilehdellä näet avoimien tehtävien vastaukset ja voit arvioida ne nopeasti yhdellä välilehdellä alla olevan videon mukaisesti:

  Yipgamet-välilehdellä näet jokaisen Yipgamen otsikon ja -symbolia klikkaamalla näet kaikki kyseisen tehtävän suorittaneet oppilaat, suorituksen ajankohdan ja saadut pisteet.

  H5P:t-välilehdeltä näet jokaisen H5P-tehtävän otsikon ja klikkaamalla symbolia: kyseisen tehtävän suorittaneet oppilaat, heidän pisteensä ja suorituksen ajankohdan.

  Kun haluat tarkastella oppilaskohtaista edistymistä, sinun tulee valita oppilas ”edistymisen”-pääsivulta. Saat lisätietoja klikkaamalla ”Katso oppilaan lisätietoja”

  Sinulle avautuu uusi näkökulma kahdella eri välilehdellä ”tilastot” ja ”tehtävät”.

  ”Tilastot” välilehdeltä näet suoritetut oppitunnit ja millä taitotasolla ne on tehty.

  Alapuolelta näet kuinka monta oppituntia koko kurssista oppilas on suorittanut.

  Lisäksi alapuolelta näkee eri otsikoiden alta analytiikkaa oppimisaktiivisuudesta  ja oppimistuloksista  sekä oppilaan että koko ryhmän osuudelta.

  Lisäksi näkyvillä on virta , josta näet kaikki oppilaan suorittamat toimet YipTree-ympäristössä.

  ”Tehtävät”-välilehdeltä näet jokaisen suoritetun oppitunnit, sekä siihen liittyvät tähdet. Tähtien sijainti, määrä ja väri  kertoo kuinka kuinka hyvin oppitunti on suoritettu.

  Klikkaamalla oppitunnin otsikkoa näkee lisätietoja oppitunnista, kuten suoritetut tehtävät, suorituksen ajankohdat ja saadut tehtäväkohtaiset pisteet.

  Lisäksi samalla välilehdellä voidaan tarkastella oppilaan omia itsearviointeja

  Alla olevasta videosta näet lisää edistymisen seurannan työkaluista:

 • Yiptreessä opettajan on mahdollista luoda täysin uutta omaa materiaalia tai lisätä ja poistaa sisältöä valmiilta kursseilta.

  Uuden kurssin luominen

  Kirjauduttuaan sisään opettaja tulee ”minun sivuni”-kohtaan, jossa hänen on mahdollista luoda täysin uusia kursseja tai muita opintokokonaisuuksia. 

  Klikkaamalla kennoa, jossa lukee ”luo uusi kurssi”  opettajalle avautuu uusi näkymä, jossa hänen tulee valita vaihtoehto ”Yleinen oppimisivu” ja syöttää sitten kurssin tiedot: Kurssin nimi, oppiaine, luokka-aste, kouluaste ja kieli.

  Tässä vaiheessa uusi kurssi luodaan ja opettaja siirtyy uuden kurssin tyhjälle info-sivulle. Kynä-symbolia  klikkaamalla opettaja voi lisätä sivulle kurssin kuvauksen, tietoa aikataulusta, arvioinnista ja muusta kurssiin liittyvästä.

  Kun info-sivun kuvaus on valmis, tulee opettajan siirtyä oppitunnit-välilehdelle

  Opettajalle avautuu mahdollisuus luoda uusia oppitunteja tai käyttää olemassaolevia kursseja. Opettaja voi siis valita jonkin valmiin YipTreen materiaalipaketin tai luoda kaiken itse.

  Mikäli opettaja päättää käyttää valmista materiaalia hän valitsee listasta haluamansa kokonaisuuden, ja klikkaa ”luo kurssisisältöä.” 

  Mikäli opettaja luo materiaalin itse hän vain klikkaa ”luo kurssisiältöä” ja palaa takaisin puu näkymään, johon on valmiiksi luotu ensimmäinen oppitunti eli oksa.

  Mikäli opettajalla on lisenssi Otavan e-materiaaliin tai hänen kuntansa käyttää Edustorea, hän voi klikata puun vieressä olevaa oranssia painiketta ”Tuo materiaalia” ja tuoda materiaalia näistä palveluista. 

  Oppituntipuun muokkaaminen

  Oppituntipuun alimpaan riviin saadaan lisää oksia klikkaamalla puun juuressa olevaa valkoista rinkulaa  ja klikkaamalla ”luo sisältöä. Takaisin puunäkymään päästään klikkaamalla rinkulaa uudelleen 

  Ylempiin oksariveihin saadaa lisää oksia klikkaamalla oksan yläpuolella olevaa plus-merkkiä .

  Vastaavasti oksia voidaan poistaa klikkaamalla miinus-merkkiä .

  Silmä-symboli oksan yläpuolella, sekä oksan väri kertoo onko oksa julkaistu oppilaille. Oksan tilan voi vaihtaa klikkaamalla silmää  . Vihreät oksat on jo julkaistu oppilaille. Harmaat oksat näkyvät vain opettajalle. 

  Kaikkien oksien poisto tapahtuu klikkaamalla valkoista rinkulaa , puun juuressa ja valitsemalla ”poista kaikki oppitunnit.

  Puunäkymän sijaan oppitunnit saa järjestettyä listaukseen klikkaamalla puun juuressa olevaa valkoista rinkulaa ja valitsemalla ”näytä oppitunnit listana.

  Oppitunnin muokkaaminen

  Klikkaa oksaa jota haluat muokata.

  Voit vaihtaa oppitunnin nimen klikkaamalla otsikon ”oppitunti” vieressä olevaa kynää .

  Voit vaihtaa otsikon vieressä olevaa kuvaketta klikkaamalla sitä. Oppilas saa kuvakkeen itselleen profiiliinsa suoritettuaan kyseisen oppitunnin.

  Oppitunnille voit lisätä sisältöä raahaamalla haluamasi elementin sivun alareunasta haluamaasi kohtaan.

  Tekstisisältöä voit lisätä raahaamalla sivuston keskelle A-symbolisen kuvakkeen. Pudota elementti haluamaasi kohtaan, jolloin oppitunnille avautuu valkoinen tyhjä tekstikenttä., johon voit kirjoittaa. Sivun yläreunaan aukeaa tekstinkäsittelyn työkalut, joilla voit mm. muodostaa listoja, vaihtaa tekstin kokoa sekä tehdä yli- ja alleviivauksia. Tekstikentän oikeasta yläreunasta voit poistaa sisällön, tallentaa sen tai vaihtaa elementin leveyttä klikkaamalla useaan kertaa kaksipäistä nuolta. 

  Linkin saat lisättyä raahaamalla linkki-elementin  haluamaasi kohtaan oppitunnille ja kirjoittamalla avautuvaan kenttään videon otsikon ja alapuolella linkin.

  Kuvan saat lisättyä raahaamalla kuva-elementin  haluamaasi kohtaan oppitunnilla. Voit raahata kuvan avautuvaan ikkunaan, selata kuvan omalta laiteeltasi tai lisätä sen linkkinä verkosta. Lisäksi voit lisätä kuvan yhteyteen kuvaustekstin. Kun valitsemasi kuva on valittu, klikkaa ”lisää”.

  Videon saat lisättyä raahaamalla video-elementin  oppitunnille haluamaasi kohtaan. Voit lisätä videon linkillä netistä, raahaamalla sen avautuneeseen ikkunaan tai selaamalla sen omalta laitteeltasi. Kun olet valinnut videon, klikkaa lisää.

  Äänitteen saat lisättyä raahaamalla äänite-elementin  haluamaasi kohtaan oppitunnille. Avautuneessa ikkunassa näkyy kaksi symbolia, joista punanen pallo aloittaa äänityksen nauhoituksen ja neliö keskeyttää. Nauhoituksen yhteyteen voit kirjoittaa kuvauksen. Voit myös liittää äänitteen omalta tietokoneeltasi selaamalla tai raahaamalla avautuneeseen ikkunaan. Kun olet liittänyt valmiin äänitteen tai äänittänyt uuden, klikkaa ”lisää”.

  Muun tiedoston voit lisätä raahaamalla tiedosto-elementin  haluamaasi kohtaan oppitunnille. Voit linkittää tiedoston netistä, selata sen laiteeltasi tai raahata sen avautuneeseen ikkunaan. Lisäksi tiedoston yhteyteen tulee laittaa tiedoston otsikon sekä kuvaustekstin.

  Avoimen kysymyksen saat lisättyä raahaamalla tehtävä-elemetin haluamaasi kohtaan oppitunnille. Voit käyttää jo aiemmin luomiasi tehtäviä avautuvasta valikosta tai luoda uutta sisältöä. Uutta sisältöä luodessa tulee kirjoittaa kysymyksen otsikko, tehtävän avautumisajankohta, sekä dead line. Lisäksi voit valita arvioidaanko ja tehdäänkö arviointi pistein vai hylätty/hyväksyttä-metodilla. Voit valita tehtävän maksimipisteet. Lisäksi sinun tulee kirjata tehtävän ohjeet ”tehtävän kuvaus”-kohtaan. Kun tehtävä on valmis, klikkaa ”valitse”. Oppilas vastaa tehtävään kirjoittamalla vastauksen tai lataamalla siihen tiedoston. Ylemmästä kappaleesta löydät ohjeet tehtävien arviointiin.

  YipGamin saat lisättyä raahaamalla YipGame-elementin  haluamaasi kohtaan oppitunnille.  YipGame on monivalintatehtävä, jossa oppilas saa jokaisesta vastauksestaan välittömästi palautteen. Avautuneessa ikkunassa voit valita jonkun jo aiemmin luomistasi tehtävistä tai tehdä täysin uuden. Mikäli teet uuden, tulee sinun kirjoittaa tehtävän otsikko, tehtävän kuvaus, tehtävän kielen, luokka-asteen, luokan, aiheen, avainsanan, kysymyksen vastausajan ja yritysten määrän. Vihreästä plus-merkistä saat lisättyä kysymyksiä. Ensiksi sinun tulee laittaa kysymyksen otsikko, sekä neljä vaihtoehtoa ja jokaisesta vaihtoehdosta oppilaan saama palaute. Vihreällä oikein-merkillä valitses kysymyksen oikean vaihtoehdon. Klikkaamalla valokuva-symbolia, voit lisätä kysymykseen kuvan selaamalla sen laiteeltasi tai raahaamalla sen avoinna olevaan ikkunaan. Voit lisätä niin monta kysymystä kuin haluat. Kun olet valmis klikkaa ”tallenna”.

  H5P-tehtävän saat lisättyä raahaamalla h5p-elementin  haluamaasi kohtaan oppitunnilla. Sinulle avautuu uusi ikkuna, jossa voit valita jonkun aiemmin tekemistäsi tehtävistä tai luoda uuden. Tehtävään tulee kirjoittaa otsikko, jonka jälkeen valitset listasta haluamasi tehtävän tyypin. Tehtävä avautuu, ja sisältää aina itsessään kattavat ohjeet tehtävän tekemiseksi. Valitettavasti ohjeet, ovat vain englanniksi. Kun tehtävä on valmis, klikkaa ”save”. Lisää ohjeita H5P-tehtävien tekemiseen löytyy: https://h5p.org/content-types-and-applications

  Sisältöelementtejä voit muokata elementin oikeasta ylänurkasta. Kaksipäinen nuoli  vaihtaa elementin leveyttä. Kynän symbolia  avaa muokkausnäkymän ja roskis-symboli poistaa elementin . Vasemmasta ylänurkasta voit määrittää onko tehtävä pakollinen valinnainen. Lisäksi mitali-symbolista voit valita tehtävän vaikeustason. Prossinen mitali on helpoin. Hopea- ja kulta-taso ovat vaikeampia.

  Katso alta video kurssin luomisesta ja materiaalin muokkaamisesta: 

  1. Vaihe: YipTreessä vasemman yläkulman seinä-otsikon alta löydät kommunikointiin ja viestintään tarkoitetun alueen.
  2. Vaihe: Seinällä opettaja voi jakaa julkaisuja, ilmoituksia, tiedostoja, hymiöitä, linkkejä ja kysymyksiä.
  3.  Lisää liite: Klikkaa vasemman yläreunan seinä-otsikkoa, jolloin seinä avautuu. Kirjoita julkaisusi tyhjään tekstikenttään ja klikkaa ”lisää liite”-painiketta . Avautuvalle alueelle voit joko raahata haluamasi tiedoston, tai klikata ”selaa”-otsikkoa ja valita tietokoneeltasi haluamasi tiedoston.  Julkaise sisältö klikkaamalla ”julkaise”-painiketta.
  4. Lisää emoji: Emojin voit lisätä mihin tahansa julkaisuun. Lisää emoji klikkaamalla ”lisää-emoji”-painiketta  ja valitsemalla haluamasi emojin.
  5. Lisää julkaisu: Klikkaa vasemman yläreunan seinä-otsikkoa, jolloin seinä avautuu. Kirjoita julkaisusi tyhjään tekstikenttään ja klikkaa julkaise-painiketta.
  6. Lisää ilmoitus: Seinälle on mahdollista lisätä ilmoituksia, jotka eivät huku julkaisujen virtaan, vain pysyvät seinällä ensimmäisenä. Tämä on kätevä tapa julkaista tärkeää tietoa, joka oppilaiden halutaan huomaavan. Seinällä tyhjän tekstikentän alla olevaa ”ilmoitus”-painiketta painamalla , pääset tekemään ilmoituksen. Ilmoituksen ylimpään tekstikenttään tulee otsikko ja alempaan kenttää itse ilmoitus. Julkaise-painikkeella julkaiset sisältösi.
  7. Lisää avoin kysymys: Seinän tyhjän tekstikentän alapuolella olevaa ”lisää avoin kysymys”-painiketta  klikkaamalla avautuu tehtävän luomiseen tarkoitettu ikkuna. Uuden tehtävän ylimpään tekstikenttään tulee otsikko. Alapuolella valitaan tehtävän avautumispäivämäärä, sekä tajarajapäivämäärä. Lisäksi opettaja valitsee arvioidaanko tehtävää ja jos se arvioidaan, niin käytetäänkö siihen pisteitä vai hyväksyttä/hylätty- arviointia. Alimpaan kenttään opettaja kirjoittaa tehtävän kuvauksen. Painamalla lisää-painiketta tehtävä julkaistaan. 
  8. Kommentoi julkaisua: Valitse julkaisu, jota haluat kommentoida ja klikkaa tämän julkaisun kommentit-kohtaa . Näin avautuu tyhjä kommenttikenttä, johon sinun tulee kirjoittaa kommenttisi. Voit myös lisätä hymiön klikkaamalla kommenttikentän hymynaamaa.  Paina näppäimistösi enter-painiketta julkaistaksesi kommentin. 
  9. Julkaisujen poisto. Opettaja pystyy muokkaamaan ja poistamaan kaikki seinän julkaisut, myös oppilaiden tekemät julkaisut. Klikkaamalla julkaisun oikeassa ylänurkassa olevaa kynän kuvaa , aukeaa työkaluja. Kynä-symbolin klikkauksen jälkeen voit muokata julkaisua tai poistaa julkaisun klikkaamalla roskakori-symbolia . Mikäli muokkaat julkaisua, klikkaa tallenna-kuvaketta , tallentaaksesi muokkauksen. 

  Katso alta video seinän käytöstä:

 • Katso löytyykö kysymykseesi vastausta useimmin kysyttyjen kysymysten listalta

  Ota meihin yhteyttä tämän sivun chat-palvelussa, joka löytyy oikeasta alareunasta. 

 • Mikäli oppilaat eivät käytä omia sähköpostejaan, vaan nimettömiä @yiptree-päätteisiä sähköposteja, eivät oppilaiden nimet näy YipTreessä, jolloin oppimisen seuranta on opettajalle hankalaa.

  Oppilaat voivat vaihtaa nimensä profiiliinsa oikeasta yläkulmasta klikkaamalla omaa profiilikuvaansa  ja valitsemalla avautuvasta valikosta kohdan ”profiili”.

  Oppilaan oma profiili avautuu ja nimen vieressä olevasta kynän kuvasta  oppilas pääsee muokkaamaan nimeään.

  Nimen muokkaamisen jälkeen oppilaan tulee painaa tallentamiskuvaketta

  Profiilikuvan vaihto tapahtuu oppilaan omasta profiilista, joka löytyy klikkaamalla oikean ylänurkan profiilikuvaa  ja valitsemalla valikosta kohta ”profiili”.

  Profiilissa näkyy oppilaan profiilikuva, jonka oppilas voi vaihtaa kynäkuvaketta klikkaamalla ja raahaamalla avautuvaan ikkunaan halutun kuvan tai selaamalla sen omalta tietokoneelta. Sen jälkeen tulee painaa ”lisää”-painiketta.

  Katso alta video profiilikuvan vaihdosta:

  Järjestelmän käyttökielen oppilas voi vaihtaa asetuksista. Tämä tapahtuu klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaa  ja valitsemalla avautuvasta valikosta kohdan ”asetukset.

  Asetuksien kielivalikosta oppilas voi valita haluamansa. Järjestelmän kielen vaihdos ei muuta tehtävien ja oppimateriaalisisällön kieltä.

  Katso alta video kieliasetuksien vaihdosta:

 • Ryhmätyö

  Oppilaat luovat oman ryhmätyön omilla käyttäjätunnuksillaan, alla olevia ohjeita noudattaen.

  Kirjaudu sisään YipTree.com tai jos olet jo kirjautuneena klikkaa YipTree-logoa, jolloin saavut Minun sivuni-osiolle.

  Klikkaa ”Luo uusi kurssi” ja kirjoita tekstikäyttöön ryhmätyön nimi ja valitse uudesta avautuneesta ikkunasta ryhmätyö. Sen jälkeen sinun tulee valita aineiston kieli, luokka-aste, luokka, aihe ja klikkaa sen jälkeen ”luo sivusto”.

  Tässä vaiheessa uusi kurssi luodaan ja siirytään uuden kurssin tyhjälle info-sivulle. Kynä-symbolia  klikkaamalla voit lisätä sivulle ryhmätyön kuvauksen, tietoa aikataulusta, arvioinnista ja muusta ryhmätyöhön liittyvästä.

  Kun info-sivun kuvaus on valmis, tulee siirtyä oppitunnit-välilehdelle

  Sinulle avautuu mahdollisuus luoda uusia oksia tai käyttää olemassaolevia kursseja kirjastosta. Voit siis valita jonkin valmiin YipTreen materiaalipaketin tai luoda kaiken itse.

  Mikäli päätät käyttää valmista materiaalia, valitse listasta haluamasi kokonaisuus, ja klikkaa ”luo kurssisisältöä.” 

  Mikäli luot materiaalin itse klikkaa ”luo sivu” ja palaa takaisin puu näkymään, johon on valmiiksi luotu ensimmäinen oksa.

  Mikäli koulussanne on lisenssi Otavan e-materiaaliin tai käytätte Edustorea, voit klikata puun vieressä olevaa oranssia painiketta ”Tuo materiaalia” ja tuoda materiaalia näistä palveluista. 

  Ryhmätyöpuun muokkaaminen

  Ryhmätyöpuun alimpaan riviin saadaan lisää oksia klikkaamalla puun juuressa olevaa valkoista rinkulaa  ja klikkaamalla ”luo sisältöä. Takaisin puunäkymään päästään klikkaamalla rinkulaa uudelleen 

  Ylempiin oksariveihin saadaa lisää oksia klikkaamalla oksan yläpuolella olevaa plus-merkkiä .

  Vastaavasti oksia voidaan poistaa klikkaamalla miinus-merkkiä .

  Silmä-symboli oksan yläpuolella, sekä oksan väri kertoo onko oksa julkaistu. Oksan tilan voi vaihtaa klikkaamalla silmää  . Vihreät oksat on jo julkaistu. 

  Kaikkien oksien poisto tapahtuu klikkaamalla valkoista rinkulaa , puun juuressa ja valitsemalla ”poista kaikki oppitunnit.

  Puunäkymän sijaan oppitunnit saa järjestettyä listaukseen klikkaamalla puun juuressa olevaa valkoista rinkulaa ja valitsemalla ”näytä oppitunnit listana.

  Oksan muokkaaminen

  Klikkaa oksaa jota haluat muokata.

  Voit vaihtaa oksan nimen klikkaamalla otsikon vieressä olevaa kynää .

  Voit vaihtaa otsikon vieressä olevaa kuvaketta klikkaamalla sitä

  Voit lisätä sisältöä raahaamalla haluamasi elementin sivun alareunasta haluamaasi kohtaan.

  Tekstisisältöä voit lisätä raahaamalla sivuston keskelle A-symbolisen kuvakkeen. Pudota elementti haluamaasi kohtaan, jolloin oppitunnille avautuu valkoinen tyhjä tekstikenttä., johon voit kirjoittaa. Sivun yläreunaan aukeaa tekstinkäsittelyn työkalut, joilla voit mm. muodostaa listoja, vaihtaa tekstin kokoa sekä tehdä yli- ja alleviivauksia. Tekstikentän oikeasta yläreunasta voit poistaa sisällön, tallentaa sen tai vaihtaa elementin leveyttä klikkaamalla useaan kertaa kaksipäistä nuolta. 

  Linkin saat lisättyä raahaamalla linkki-elementin  haluamaasi kohtaan ja kirjoittamalla avautuvaan kenttään videon otsikon ja alapuolella linkin.

  Kuvan saat lisättyä raahaamalla kuva-elementin  haluamaasi kohtaan oppitunnilla. Voit raahata kuvan avautuvaan ikkunaan, selata kuvan omalta laiteeltasi tai lisätä sen linkkinä verkosta. Lisäksi voit lisätä kuvan yhteyteen kuvaustekstin. Kun valitsemasi kuva on valittu, klikkaa ”lisää”.

  Videon saat lisättyä raahaamalla video-elementin  haluamaasi kohtaan. Voit lisätä videon linkillä netistä, raahaamalla sen avautuneeseen ikkunaan tai selaamalla sen omalta laitteeltasi. Kun olet valinnut videon, klikkaa lisää.

  Äänitteen saat lisättyä raahaamalla äänite-elementin  haluamaasi kohtaan. Avautuneessa ikkunassa näkyy kaksi symbolia, joista punanen pallo aloittaa äänityksen nauhoituksen ja neliö keskeyttää. Nauhoituksen yhteyteen voit kirjoittaa kuvauksen. Voit myös liittää äänitteen omalta tietokoneeltasi selaamalla tai raahaamalla avautuneeseen ikkunaan. Kun olet liittänyt valmiin äänitteen tai äänittänyt uuden, klikkaa ”lisää”.

  Muun tiedoston voit lisätä raahaamalla tiedosto-elementin  haluamaasi kohtaan. Voit linkittää tiedoston netistä, selata sen laiteeltasi tai raahata sen avautuneeseen ikkunaan. Lisäksi tiedoston yhteyteen tulee laittaa tiedoston otsikon sekä kuvaustekstin.

  Sisältöelementtejä voit muokata elementin oikeasta ylänurkasta. Kaksipäinen nuoli  vaihtaa elementin leveyttä. Kynän symbolia  avaa muokkausnäkymän ja roskis-symboli poistaa elementin . Vasemmasta ylänurkasta voit määrittää onko tehtävä pakollinen valinnainen. Lisäksi mitali-symbolista voit valita tehtävän vaikeustason. Prossinen mitali on helpoin. Hopea- ja kulta-taso ovat vaikeampia.

  Portfolio

  Kirjaudu sisään YipTree.com tai jos olet jo kirjautuneena klikkaa YipTree-logoa, jolloin saavut Minun sivuni-osiolle.

  Klikkaa ”Luo uusi kurssi” ja kirjoita tekstikäyttöön portfolion nimi ja valitse uudesta avautuneesta ikkunasta portfolio. Sen jälkeen sinun tulee valita aineiston kieli, luokka-aste, luokka, aihe ja klikkaa sen jälkeen ”luo sivusto”.

  Tässä vaiheessa uusi kurssi luodaan ja oppilas siirtyy uuden kurssin tyhjälle info-sivulle. Kynä-symbolia  klikkaamalla voit lisätä sivulle portfolion kuvauksen, tietoa aikataulusta, arvioinnista ja muusta ryhmätyöhön liittyvästä.

  Kun info-sivun kuvaus on valmis, tulee siirry oppitunnit-välilehdelle

  Sinulle avautuu mahdollisuus luoda uusia oksia tai käyttää olemassaolevia kursseja kirjastosta. Voit siis valita jonkin valmiin YipTreen materiaalipaketin tai luoda kaiken itse.

  Mikäli päätät käyttää valmista materiaalia, valitse listasta haluamasi kokonaisuus, ja klikkaa ”luo kurssisisältöä.” 

  Mikäli luot materiaalin itse klikkaa ”luo sivu” ja palaa takaisin puu näkymään, johon on valmiiksi luotu ensimmäinen oksa.

  Mikäli koulussanne on lisenssi Otavan e-materiaaliin tai käytätte Edustorea, voit klikata puun vieressä olevaa oranssia painiketta ”Tuo materiaalia” ja tuoda materiaalia näistä palveluista. 

  Portfoliopuun muokkaaminen

  Puun alimpaan riviin saadaan lisää oksia klikkaamalla puun juuressa olevaa valkoista rinkulaa  ja klikkaamalla ”luo sisältöä. Takaisin puunäkymään päästään klikkaamalla rinkulaa uudelleen 

  Ylempiin oksariveihin saadaa lisää oksia klikkaamalla oksan yläpuolella olevaa plus-merkkiä .

  Vastaavasti oksia voidaan poistaa klikkaamalla miinus-merkkiä .

  Silmä-symboli oksan yläpuolella, sekä oksan väri kertoo onko oksa julkaistu. Oksan tilan voi vaihtaa klikkaamalla silmää  . Vihreät oksat on jo julkaistu. 

  Kaikkien oksien poisto tapahtuu klikkaamalla valkoista rinkulaa , puun juuressa ja valitsemalla ”poista kaikki oppitunnit.

  Puunäkymän sijaan oppitunnit saa järjestettyä listaukseen klikkaamalla puun juuressa olevaa valkoista rinkulaa ja valitsemalla ”näytä oppitunnit listana.

  Oksan muokkaaminen

  Klikkaa oksaa jota haluat muokata.

  Voit vaihtaa oksan nimen klikkaamalla otsikon vieressä olevaa kynää .

  Voit vaihtaa otsikon vieressä olevaa kuvaketta klikkaamalla sitä

  Voit lisätä sisältöä raahaamalla haluamasi elementin sivun alareunasta haluamaasi kohtaan.

  Tekstisisältöä voit lisätä raahaamalla sivuston keskelle A-symbolisen kuvakkeen. Pudota elementti haluamaasi kohtaan, jolloin oppitunnille avautuu valkoinen tyhjä tekstikenttä., johon voit kirjoittaa. Sivun yläreunaan aukeaa tekstinkäsittelyn työkalut, joilla voit mm. muodostaa listoja, vaihtaa tekstin kokoa sekä tehdä yli- ja alleviivauksia. Tekstikentän oikeasta yläreunasta voit poistaa sisällön, tallentaa sen tai vaihtaa elementin leveyttä klikkaamalla useaan kertaa kaksipäistä nuolta. 

  Linkin saat lisättyä raahaamalla linkki-elementin  haluamaasi kohtaan ja kirjoittamalla avautuvaan kenttään videon otsikon ja alapuolella linkin.

  Kuvan saat lisättyä raahaamalla kuva-elementin  haluamaasi kohtaan oppitunnilla. Voit raahata kuvan avautuvaan ikkunaan, selata kuvan omalta laiteeltasi tai lisätä sen linkkinä verkosta. Lisäksi voit lisätä kuvan yhteyteen kuvaustekstin. Kun valitsemasi kuva on valittu, klikkaa ”lisää”.

  Videon saat lisättyä raahaamalla video-elementin  haluamaasi kohtaan. Voit lisätä videon linkillä netistä, raahaamalla sen avautuneeseen ikkunaan tai selaamalla sen omalta laitteeltasi. Kun olet valinnut videon, klikkaa lisää.

  Äänitteen saat lisättyä raahaamalla äänite-elementin  haluamaasi kohtaan. Avautuneessa ikkunassa näkyy kaksi symbolia, joista punanen pallo aloittaa äänityksen nauhoituksen ja neliö keskeyttää. Nauhoituksen yhteyteen voit kirjoittaa kuvauksen. Voit myös liittää äänitteen omalta tietokoneeltasi selaamalla tai raahaamalla avautuneeseen ikkunaan. Kun olet liittänyt valmiin äänitteen tai äänittänyt uuden, klikkaa ”lisää”.

  Muun tiedoston voit lisätä raahaamalla tiedosto-elementin  haluamaasi kohtaan. Voit linkittää tiedoston netistä, selata sen laiteeltasi tai raahata sen avautuneeseen ikkunaan. Lisäksi tiedoston yhteyteen tulee laittaa tiedoston otsikon sekä kuvaustekstin.

  Sisältöelementtejä voit muokata elementin oikeasta ylänurkasta. Kaksipäinen nuoli  vaihtaa elementin leveyttä. Kynän symbolia  avaa muokkausnäkymän ja roskis-symboli poistaa elementin . Vasemmasta ylänurkasta voit määrittää onko tehtävä pakollinen valinnainen. Lisäksi mitali-symbolista voit valita tehtävän vaikeustason. Prossinen mitali on helpoin. Hopea- ja kultataso ovat vaikeampia.

 

Oppilas

   1. Vaihe: Ota käyttöösi tietokone , tabletti tai älypuhelin ja avaa Mozilla firefox , Chrome  tai Safari 
   2. Vaihe: Siirry osoitteeseen www.yiptree.com
   3. Vaihe: Kirjaudu sisään sähköpostilla ja salasanalla . Jos sinulla ei vielä ole käyttäjätunnuksia ota yhteyttä tai pyydä apua opettajaltasi.

   4. Vaihe: Minun sivuni kohdassa näet kaikki sinun kurssisi ja muut kokonaisuudet kuten ryhmätyöt ja portfoliot, joilla olet mukana. Klikkaa sitä kokonaisuutta jonka haluat ottaa käyttöön.

   5. Vaihe: Avattuasi kurssin saavut automaattisesti oppitunnit-sivulle puunäkymään.

   6. Vaihe: Puunäkymässä näet kaikki kyseisen kurssin sisältämät oppitunnit. Yksi oksa on aina yksi oppitunti. 

   7. Vaihe: Valitse opettajan ohjeiden mukaan se oksa, jota sinun tulee suorittaa ja klikkaa sitä.

  1. 8. Vaihe: Sinulle avautuu oppitunti, joka sisältää tehtäviä ja vähän teoriaa.
  1. 9. Vaihe: Avaa oppitunnin oikeasta yläkulmasta ”minun oppimistasoni” painike  ja valitse se taitotaso, jonka uskot vastaavan omaa osaamistasi. Pronssitaso on helpoin. Hopea on hiukan vaikeampi ja kulta vaatii jo jonkin verran itsenäistä opiskelua. Klikkaa seuraava-painiketta.
  2. 10. Vaihe: Seuraavaksi avautuu tekstipalkki omille tavoittellesi. Tähän voit kirjata omia tavoitteitasi oppimisessasi. Tämän jälkeen paina tallenna.
  3. 11. Vaihe: Nyt ei muuta kuin suorittamaan! Etene tehtävien parissa ylhäältä alaspäin. Kaikissa tehtävissä on omat ohjeensa. Katso alta vielä video: 

 • Sivun yläreunasta löydät välilehden ”edistyminen”. Klikkaamalla tätä otsikkoa pääset tarkastelemaan omaa oppimisen edistymistäsi

  Saavut ensimmäisenä ”Ryhmän jäsenet” sivulle, jolta näet mitä kunniamerkkejä sinä ja luokkatoverisi olette saaneet. 

  Klikkaamalla ”edistymiseni”-kohtaa pääset katsomaan omia tuloksiasi

  Sinulle avautuu oma edistymisesi, josta näet tämän hetkisen taitotasosi, sekä mahdolliset kirjoitetut oppimistavoitteesi

  Lisäksi sivulla näet kaksi välilehteä, ”tilastot” ja ”tehtävät”.

  Tehtävät välilehdeltä näet jokaisen suorittamasi oppitunnin. Tähtien määrä ja väri kuvaavat saamiasi pisteitä kyseiseltä tunnilta  

  Klikkaamalla oppitunnin otsikkoa avautuvat tehtäväkohtaiset pisteet, sekä tehtävän suoritusajankohta. 

  Välilehdeltä ”Tilastot”näet yksinkertaisuudessaan suoritetut oppitunnit listassa.

  Samalta välilehdeltä näet kurssin tilan palkkina

  Alempana näkyvät käyränä oppimistulokset oppimisaktiivisuus  ja sosiaalinen aktiivisuus Saat analytiikkakäyrät näkyviin klikkaamalla kutakin otsikkoa. 

  Alimpana otsikkoa ”virta” klikkaamalla saat näkyviin kaikki YipTree-oppimisympäristössä tehdyt toimenpiteet

  1. Vaihe: YipTreessä vasemman yläkulman seinä-otsikon alta löydät kommunikointiin ja viestintään tarkoitetun alueen.
  2. Vaihe: Seinällä oppilas voi jakaa julkaisuja, tiedostoja, hymiöitä, linkkejä ja kysymyksiä, sekä kommentoidan muiden julkaisuja ja vastata opettajan antamiin tehtäviin.
  3.  Lisää liite: Klikkaa vasemman yläreunan seinä-otsikkoa, jolloin seinä avautuu. Kirjoita julkaisusi tyhjään tekstikenttään ja klikkaa ”lisää liite”-painiketta . Avautuvalle alueelle voit joko raahata haluamasi tiedoston, tai klikata ”selaa”-otsikkoa ja valita tietokoneeltasi haluamasi tiedoston.  Julkaise sisältö klikkaamalla ”julkaise”-painiketta.
  4. Lisää emoji: Emojin voit lisätä mihin tahansa julkaisuun. Lisää emoji klikkaamalla ”lisää-emoji”-painiketta  ja valitsemalla haluamasi emojin.
  5. Lisää julkaisu: Klikkaa vasemman yläreunan seinä-otsikkoa, jolloin seinä avautuu. Kirjoita julkaisusi tyhjään tekstikenttään ja klikkaa julkaise-painiketta.
  6. Kommentoi julkaisua: Valitse julkaisu, jota haluat kommentoida ja klikkaa tämän julkaisun kommentit-kohtaa . Näin avautuu tyhjä kommenttikenttä, johon sinun tulee kirjoittaa kommenttisi. Voit myös lisätä hymiön klikkaamalla kommenttikentän hymynaamaa.  Paina näppäimistösi enter-painiketta julkaistaksesi kommentin. 
  7. Julkaisujen poisto. Pystyt muokkaamaan ja poistamaan kaikki itse kirjoittamasi julkaisut. Tämä tapahtuu klikkaamalla julkaisun oikeassa ylänurkassa olevaa kynän kuvaa , jolloin aukeaa työkaluja. Kynä-symbolin klikkauksen jälkeen voit muokata julkaisua tai poistaa julkaisun klikkaamalla roskakori-symbolia . Mikäli muokkaat julkaisua, klikkaa tallenna-kuvaketta , tallentaaksesi muokkauksen. 

 • Katso löytyykö kysymykseesi vastausta useimmin kysyttyjen kysymysten listalta

  Ota meihin yhteyttä tämän sivun chat-palvelussa, joka löytyy oikeasta alareunasta. 

 • Mikäli et käytä omaa sähköpostiasi, vaan nimetöntä @yiptree-päätteistä sähköpostia, ei nimesi näy YipTreessä.

  Voit vaihtaa nimesi ruudun oikeasta yläkulmasta klikkaamalla omaa profiilikuvaasi  ja valitsemalla avautuvasta valikosta kohdan ”profiili”.

  Oma profiilisi avautuu ja nimen vieressä olevasta kynän kuvasta  pääset muokkaamaan nimeäsi.

  Nimen muokkaamisen jälkeen sinun tulee painaa tallentamiskuvaketta

  Profiilikuvan vaihto tapahtuu  omasta profiilista, joka löytyy klikkaamalla oikean ylänurkan profiilikuvaa  ja valitsemalla valikosta kohta ”profiili”.

  Profiilissa näkyy sinun profiilikuvasi, jonka voit vaihtaa kynäkuvaketta klikkaamalla ja raahaamalla avautuvaan ikkunaan haluamasi kuvan tai selaamalla sen omalta tietokoneelta. Sen jälkeen sinun tulee painaa ”lisää”-painiketta.

  Katso alta video profiilikuvan vaihdosta:

  Järjestelmän käyttökielen voit vaihtaa asetuksista. Tämä tapahtuu klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaa  ja valitsemalla avautuvasta valikosta kohdan ”asetukset.

  Asetuksien kielivalikosta voit valita haluamansi. Järjestelmän kielen vaihdos ei muuta tehtävien ja oppimateriaalisisällön kieltä.

  Katso alta video kieliasetuksien vaihdosta:

 • Kirjaudu sisään YipTree.com tai jos olet jo kirjautuneena klikkaa YipTree-logoa, jolloin saavut Minun sivuni-osiolle.

  Klikkaa ”Luo uusi kurssi” ja kirjoita tekstikäyttöön ryhmätyön nimi ja valitse uudesta avautuneesta ikkunasta ryhmätyö. Sen jälkeen sinun tulee valita aineiston kieli, luokka-aste, luokka, aihe ja klikkaa sen jälkeen ”luo sivusto”.

  Tässä vaiheessa uusi kurssi luodaan ja oppilas siirtyy uuden kurssin tyhjälle info-sivulle. Kynä-symbolia  klikkaamalla voit lisätä sivulle ryhmätyön kuvauksen, tietoa aikataulusta, arvioinnista ja muusta ryhmätyöhön liittyvästä.

  Kun info-sivun kuvaus on valmis, tulee siirry oppitunnit-välilehdelle

  Sinulle avautuu mahdollisuus luoda uusia oksia tai käyttää olemassaolevia kursseja kirjastosta. Voit siis valita jonkin valmiin YipTreen materiaalipaketin tai luoda kaiken itse.

  Mikäli päätät käyttää valmista materiaalia, valitse listasta haluamasi kokonaisuus, ja klikkaa ”luo kurssisisältöä.” 

  Mikäli luot materiaalin itse klikkaa ”luo sivu” ja palaa takaisin puu näkymään, johon on valmiiksi luotu ensimmäinen oksa.

  Mikäli koulussanne on lisenssi Otavan e-materiaaliin tai käytätte Edustorea, voit klikata puun vieressä olevaa oranssia painiketta ”Tuo materiaalia” ja tuoda materiaalia näistä palveluista. 

  Ryhmätyöpuun muokkaaminen

  Ryhmätyöpuun alimpaan riviin saadaan lisää oksia klikkaamalla puun juuressa olevaa valkoista rinkulaa  ja klikkaamalla ”luo sisältöä. Takaisin puunäkymään päästään klikkaamalla rinkulaa uudelleen 

  Ylempiin oksariveihin saadaa lisää oksia klikkaamalla oksan yläpuolella olevaa plus-merkkiä .

  Vastaavasti oksia voidaan poistaa klikkaamalla miinus-merkkiä .

  Silmä-symboli oksan yläpuolella, sekä oksan väri kertoo onko oksa julkaistu. Oksan tilan voi vaihtaa klikkaamalla silmää  . Vihreät oksat on jo julkaistu. 

  Kaikkien oksien poisto tapahtuu klikkaamalla valkoista rinkulaa , puun juuressa ja valitsemalla ”poista kaikki oppitunnit.

  Puunäkymän sijaan oppitunnit saa järjestettyä listaukseen klikkaamalla puun juuressa olevaa valkoista rinkulaa ja valitsemalla ”näytä oppitunnit listana.

  Oksan muokkaaminen

  Klikkaa oksaa jota haluat muokata.

  Voit vaihtaa oksan nimen klikkaamalla otsikon vieressä olevaa kynää .

  Voit vaihtaa otsikon vieressä olevaa kuvaketta klikkaamalla sitä

  Voit lisätä sisältöä raahaamalla haluamasi elementin sivun alareunasta haluamaasi kohtaan.

  Tekstisisältöä voit lisätä raahaamalla sivuston keskelle A-symbolisen kuvakkeen. Pudota elementti haluamaasi kohtaan, jolloin oppitunnille avautuu valkoinen tyhjä tekstikenttä., johon voit kirjoittaa. Sivun yläreunaan aukeaa tekstinkäsittelyn työkalut, joilla voit mm. muodostaa listoja, vaihtaa tekstin kokoa sekä tehdä yli- ja alleviivauksia. Tekstikentän oikeasta yläreunasta voit poistaa sisällön, tallentaa sen tai vaihtaa elementin leveyttä klikkaamalla useaan kertaa kaksipäistä nuolta. 

  Linkin saat lisättyä raahaamalla linkki-elementin  haluamaasi kohtaan ja kirjoittamalla avautuvaan kenttään videon otsikon ja alapuolella linkin.

  Kuvan saat lisättyä raahaamalla kuva-elementin  haluamaasi kohtaan oppitunnilla. Voit raahata kuvan avautuvaan ikkunaan, selata kuvan omalta laiteeltasi tai lisätä sen linkkinä verkosta. Lisäksi voit lisätä kuvan yhteyteen kuvaustekstin. Kun valitsemasi kuva on valittu, klikkaa ”lisää”.

  Videon saat lisättyä raahaamalla video-elementin  haluamaasi kohtaan. Voit lisätä videon linkillä netistä, raahaamalla sen avautuneeseen ikkunaan tai selaamalla sen omalta laitteeltasi. Kun olet valinnut videon, klikkaa lisää.

  Äänitteen saat lisättyä raahaamalla äänite-elementin  haluamaasi kohtaan. Avautuneessa ikkunassa näkyy kaksi symbolia, joista punanen pallo aloittaa äänityksen nauhoituksen ja neliö keskeyttää. Nauhoituksen yhteyteen voit kirjoittaa kuvauksen. Voit myös liittää äänitteen omalta tietokoneeltasi selaamalla tai raahaamalla avautuneeseen ikkunaan. Kun olet liittänyt valmiin äänitteen tai äänittänyt uuden, klikkaa ”lisää”.

  Muun tiedoston voit lisätä raahaamalla tiedosto-elementin  haluamaasi kohtaan. Voit linkittää tiedoston netistä, selata sen laiteeltasi tai raahata sen avautuneeseen ikkunaan. Lisäksi tiedoston yhteyteen tulee laittaa tiedoston otsikon sekä kuvaustekstin.

  Sisältöelementtejä voit muokata elementin oikeasta ylänurkasta. Kaksipäinen nuoli  vaihtaa elementin leveyttä. Kynän symbolia  avaa muokkausnäkymän ja roskis-symboli poistaa elementin . Vasemmasta ylänurkasta voit määrittää onko tehtävä pakollinen valinnainen. Lisäksi mitali-symbolista voit valita tehtävän vaikeustason. Prossinen mitali on helpoin. Hopea- ja kulta-taso ovat vaikeampia.

 • Kirjaudu sisään YipTree.com tai jos olet jo kirjautuneena klikkaa YipTree-logoa, jolloin saavut Minun sivuni-osiolle.

  Klikkaa ”Luo uusi kurssi” ja kirjoita tekstikäyttöön ryhmätyön nimi ja valitse uudesta avautuneesta ikkunasta portfolio. Sen jälkeen sinun tulee valita aineiston kieli, luokka-aste, luokka, aihe ja klikkaa sen jälkeen ”luo sivusto”.

  Tässä vaiheessa uusi kurssi luodaan ja oppilas siirtyy uuden kurssin tyhjälle info-sivulle. Kynä-symbolia  klikkaamalla voit lisätä sivulle portfolion kuvauksen, tietoa aikataulusta, arvioinnista ja muusta portfolioon liittyvästä.

  Kun info-sivun kuvaus on valmis, tulee siirry oppitunnit-välilehdelle

  Sinulle avautuu mahdollisuus luoda uusia oksia tai käyttää olemassaolevia kursseja kirjastosta. Voit siis valita jonkin valmiin YipTreen materiaalipaketin tai luoda kaiken itse.

  Mikäli päätät käyttää valmista materiaalia, valitse listasta haluamasi kokonaisuus, ja klikkaa ”luo kurssisisältöä.” 

  Mikäli luot materiaalin itse klikkaa ”luo sivu” ja palaa takaisin puunäkymään, johon on valmiiksi luotu ensimmäinen oksa.

  Mikäli koulussanne on lisenssi Otavan e-materiaaliin tai käytätte Edustorea, voit klikata puun vieressä olevaa oranssia painiketta ”Tuo materiaalia” ja tuoda materiaalia näistä palveluista. 

  Portfoliopuun muokkaaminen

  Portfoliopuun alimpaan riviin saadaan lisää oksia klikkaamalla puun juuressa olevaa valkoista rinkulaa  ja klikkaamalla ”luo sisältöä. Takaisin puunäkymään päästään klikkaamalla rinkulaa uudelleen 

  Ylempiin oksariveihin saadaa lisää oksia klikkaamalla oksan yläpuolella olevaa plus-merkkiä .

  Vastaavasti oksia voidaan poistaa klikkaamalla miinus-merkkiä .

  Silmä-symboli oksan yläpuolella, sekä oksan väri kertoo onko oksa julkaistu. Oksan tilan voi vaihtaa klikkaamalla silmää  . Vihreät oksat on jo julkaistu. 

  Kaikkien oksien poisto tapahtuu klikkaamalla valkoista rinkulaa , puun juuressa ja valitsemalla ”poista kaikki oppitunnit.

  Puunäkymän sijaan oppitunnit saa järjestettyä listaukseen klikkaamalla puun juuressa olevaa valkoista rinkulaa ja valitsemalla ”näytä oppitunnit listana.

  Oksan muokkaaminen

  Klikkaa oksaa jota haluat muokata.

  Voit vaihtaa oksan nimen klikkaamalla otsikon vieressä olevaa kynää .

  Voit vaihtaa otsikon vieressä olevaa kuvaketta klikkaamalla sitä

  Voit lisätä sisältöä raahaamalla haluamasi elementin sivun alareunasta haluamaasi kohtaan.

  Tekstisisältöä voit lisätä raahaamalla sivuston keskelle A-symbolisen kuvakkeen. Pudota elementti haluamaasi kohtaan, jolloin oppitunnille avautuu valkoinen tyhjä tekstikenttä., johon voit kirjoittaa. Sivun yläreunaan aukeaa tekstinkäsittelyn työkalut, joilla voit mm. muodostaa listoja, vaihtaa tekstin kokoa sekä tehdä yli- ja alleviivauksia. Tekstikentän oikeasta yläreunasta voit poistaa sisällön, tallentaa sen tai vaihtaa elementin leveyttä klikkaamalla useaan kertaa kaksipäistä nuolta. 

  Linkin saat lisättyä raahaamalla linkki-elementin  haluamaasi kohtaan ja kirjoittamalla avautuvaan kenttään videon otsikon ja alapuolella linkin.

  Kuvan saat lisättyä raahaamalla kuva-elementin  haluamaasi kohtaan oppitunnilla. Voit raahata kuvan avautuvaan ikkunaan, selata kuvan omalta laiteeltasi tai lisätä sen linkkinä verkosta. Lisäksi voit lisätä kuvan yhteyteen kuvaustekstin. Kun valitsemasi kuva on valittu, klikkaa ”lisää”.

  Videon saat lisättyä raahaamalla video-elementin  haluamaasi kohtaan. Voit lisätä videon linkillä netistä, raahaamalla sen avautuneeseen ikkunaan tai selaamalla sen omalta laitteeltasi. Kun olet valinnut videon, klikkaa lisää.

  Äänitteen saat lisättyä raahaamalla äänite-elementin  haluamaasi kohtaan. Avautuneessa ikkunassa näkyy kaksi symbolia, joista punanen pallo aloittaa äänityksen nauhoituksen ja neliö keskeyttää. Nauhoituksen yhteyteen voit kirjoittaa kuvauksen. Voit myös liittää äänitteen omalta tietokoneeltasi selaamalla tai raahaamalla avautuneeseen ikkunaan. Kun olet liittänyt valmiin äänitteen tai äänittänyt uuden, klikkaa ”lisää”.

  Muun tiedoston voit lisätä raahaamalla tiedosto-elementin  haluamaasi kohtaan. Voit linkittää tiedoston netistä, selata sen laiteeltasi tai raahata sen avautuneeseen ikkunaan. Lisäksi tiedoston yhteyteen tulee laittaa tiedoston otsikon sekä kuvaustekstin.

  Sisältöelementtejä voit muokata elementin oikeasta ylänurkasta. Kaksipäinen nuoli  vaihtaa elementin leveyttä. Kynän symbolia  avaa muokkausnäkymän ja roskis-symboli poistaa elementin . Vasemmasta ylänurkasta voit määrittää onko tehtävä pakollinen valinnainen. Lisäksi mitali-symbolista voit valita tehtävän vaikeustason. Prossinen mitali on helpoin. Hopea- ja kulta-taso ovat vaikeampia.

 

Vanhempi

  1. Lapsesi käyttää YipTreetä koulun kanssa

  YipTreetä käytetään älypuhelimellä, tabletilla tai tietokoneella  

  Lapsellesi on toimitettu käyttäjätunnus  ja salasana , joilla hän kirjautuu sisään osoitteessa www.yiptree.com 

  YipTree toimii Mozilla Firefox-, Chrome- ja Safari-selaimilla  

  Lapsi voi käyttää YipTreetä sekä kotona, että koulussa.  

  1. Olet itse ostanut lapsellesi YipTree-kurssin

  YipTreetä käytetään älypuhelimellä, tabletilla tai tietokoneella  

  Sinulle on toimitettu käyttäjätunnus  ja salasana , joilla lapsesi pääsee kirjautumaan sisään osoitteessa www.yiptree.com

  YipTree toimii Mozilla Firefox-, Chrome- ja Safari-selaimilla  

  Lapsi voi käyttää YipTreetä ajasta ja paikasta riippumattomasti omassa tahdissaan.

 • Lue lisää tietosuojaselosteesta 

 • Mikäli lapsesi käyttää YipTreetä koulun kanssa,

  voitte lapsesi kanssa yhdessä tarkastella hänen etenemistään YipTreessä lapsesi ollessa kirjautuneena sisään palveluun.

  Voit kysyä lisätietoja lapsesi etenemisestä hänen opettajaltaan.

  Mikäli olet itse ostanut lapsellesi YipTree-kurssin,

  saat kerran viikossa raportin lapsesi edistymisestä YipTree-ympäristössä. Mikäli edistymisestä nousee jotain kysyttävää, voitte aina vastata kyseiseen viestiin.

  Lisäksi voitte lapsesi kanssa yhdessä tarkastella hänen edistymistään YipTreessä lapsen ollessa kirjautuneena sisään palveluun.

  1. Katso löytyykö kysymykseesi vastausta useimmin kysyttyjen kysymysten listalta
  2. Ota meihin yhteyttä tämän sivun chat-palvelussa, joka löytyy oikeasta alareunasta.